5 Elementen Website & Huisstijl

Tel: 06 - 467 521 00 E-mail:

5 Elementen en meer voor een website op maat

5 elementen en meer

Internetgebruik heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Websurfers zijn niet alleen op zoek naar websites met nuttige informatie, maar voelen zich aangetrokken tot websites die zich boeiend en aantrekkelijk presenteren. Een goede website biedt bezoekers de informatie die ze nodig hebben en raakt ze waardoor ze terugkomen voor meer.

Hieronder een vijftal zaken die inspelen op dat ‘raak’ moment. Ik houd bij de ontwikkeling van de website rekening met deze 5 zaken. Mijn uitgangspunt hierbij: ‘maak van een toevallige bezoeker een serieuze klant’.  

Kleuren

Bij het ontwerp van de website wordt gebruik gemaakt van een kleurenschema dat het logo en de andere afbeeldingen op de website optimaal ondersteunt. Zo komt alles optimaal tot zijn recht. Er zijn drie basistypen kleurenschema’s:

Analoog-maakt gebruik van kleuren die naast elkaar op het kleurenwiel staan. Complementaire-combineert kleuren die recht tegenover elkaar op het kleurenwiel staan. Monochromatische-maakt gebruik van verschillende tinten van dezelfde kleur.

De kleuren die worden gebruikt binnen een kleurenschema moeten zorgvuldig worden afgestemd op de andere elementen van de website. Dit zorgt ervoor dat het bericht dat het bedrijf via de website wil achterlaten bij de (potentiele) klant geloofwaardig overkomt.. Bij gebruik van meerdere kleuren wordt altijd gekeken naar de voedende cyclus van de elementen. Bij kleurgebruik wordt naar de juiste combinatie kleuren in relatie tot de doelgroep gezocht. 

Vormen

Een goede Vijf Elementen Website maakt gebruik van consistente vormen, die passen bij de geadviseerde toe te passen elementen. Ook wordt er gebruik gemaakt van het ondersteunende effect die bepaalde elementen op elkaar hebben. De vormen zien we terug in de lay-out van de site maar ook in de te gebruiken foto's.

Materiaal

In een Vijf Elementen Website is altijd de kleur het belangrijkste, daarna de vorm en daarna het materiaal wat in de website gebruikte wordt. Ik adviseer hierin op maat zodat het ontwerp en de lay-out van de site betrouwbaar overkomen.

Fonts

Ook bij het kiezen van een juist lettertype wordt altijd gekeken naar welk element dient toegepast te worden. Bepaalde lettertypes sluiten aan bij een bepaald element. Ook andere zaken als hoeveelheid tekst, doelgroep, leesbaarheid zijn belangrijke aandachtsgebieden.

Er zijn twee basis lettertypen: schreef of schreefloos. Omdat schreeflettertypen de neiging hebben om de leesbaarheid te verliezen op een kleinere tekengrootte, maak ik veelal gebruik van schreefloze lettertypen. Dit vergroot de toegankelijkheid van de content.

Usability

Een website wordt altijd voorzien van een makkelijke navigatie, snel laden en moet deze makkelijk in gebruik zijn. Vaak is minder beter dan meer. Witruimte is vaak nodig voor de leesbaarheid. Maar ook het vergroten en/of verkleinen van een lettertype kan soms wenselijk zijn.

Duidelijke Contact Informatie

Een goede website zonder duidelijk contactinformatie is natuurlijk niet compleet. Hierin ben ik traditioneel omdat dit de vindbaarheid ten goede komt: onderaan de site alle informatie in een mooie footer en altijd in de horizontale menubalk aan de rechterkant. Vaak aangevuld met een telefoonnummer en/ of e-mail bovenaan de site.

Een goede zoekoptimalisering

Elke Vijf Elementen Website is uitgerust met een zoekoptimalisatie functie en een sitemap. Dit houdt in dat elk artikel, maar ook elke categorie op de juiste manier getoond zal worden. Voordat de site gemaakt wordt is het vooral belangrijk om te weten waarop jij gevonden wil worden.

 

Deel dit bericht

Aanvullende informatie

Schreefloos  is de aanduiding voor een lettertype zonder schreven, lees meer..

 
Schreefloos lettertype


Lettertypen met schreven.

Contact

Ik maak op basis van de Vijf Elementen Website een website die een verlengstuk is van jou en/ of je bedrijf.
Voor meer informatie neem contact op met Kors Verweij, tel 06-46752100! Tot snel!

 

Deel dit bericht